5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Korsický salát

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 200 g
cukrový meloun 1/2 ks
parmská šunka 30 g
sušená rajčata 5-6 ks
sýr mozzarella 50 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Dáme je do větší mísy, přidáme dvě lžíce olivového oleje, okořeníme provensálským kořením a promícháme. Sušenou šunku (prosciutto, pancetta, schwarzwaldská, parmská) nakrájíme na tenké proužky, mozzarellu a sušená rajčata na menší kousky. Meloun vydlabeme, odstraníme slupku a nakrájíme na kostky. Vše přidáme k uvařeným těstovinám, promícháme, přidáme omyté lístky salátu, kapary a nakonec hotový salát posypeme hoblinkami parmezánu.


 


RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

RECEPTY

Marinovaný pstruh

Postup: 2 filety ze pstruha dáme do nádoby, kůži dolů. Posypeme jej cibuli nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...